Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Α.Ο ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ


Ο ιστορικός για το τοπικό ποδόσφαιρο Ξενοφώντας Κρεστένων ιδρύθηκε το έτος 1961 και οφείλει το όνομα του στον Αθηναίο ιστορικό και Σωκρατικό φιλόσοφο, ο οποίος κατοικούσε στην περιοχή της Σκιλλουντίας (όπου και του παραχωρήθηκε κτηματική περιουσία από τους Σπαρτιάτες) κατά την εξορία του από την πολιτεία των Αθηνών. Το σωματείο του Α.Ο Ξενοφών πρωταγωνίστησε  στο τοπικό ποδόσφαιρο, την περίοδο 2008-09 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ηλείας εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής για την περίοδο 2009-10. Στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής αγωνίστηκε στον 6ο όμιλο τερματίζοντας στην 14η θέση με 14 τέρματα υπέρ και 46 κατά σε 30 αγώνες, γνωρίζοντας έτσι τον υποβιβασμό. 
Την περασμένη περίοδο 2014-15 διαθέτοντας μια ικανή ομάδα έφτασε μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου Ηλείας κόντρα στην ομάδα του Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλου από τον οποίον γνώρισε και την ήττα στην διαδικασία των πέναλτι.



Η ομάδα του Α.Ο ΞΕΝΟΦΩΝ την περίοδο 1963-64, διακρίνονται οι : Λυρρής, Κόλλιας, Κομιώτης, Νανόπουλος, Κοτσώνης, Καραντώνης, Καραθανάσης, Νάνος, Νάνος, Γιαννακόπουλος, Καλαθάς, Καραντώνης.


ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 1960 διακρίνονται οι : Αθανάσιος Καλός, Σπύρος Κοτσώνης, Νικόλαος Κομμιώτης, Γ. Μακρής, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Βασίλης Καρδαράς, καθιστοί : Ιωάννης Μανώλης, Ιωάννης Ζερλεντές, Γ. Καραθανάσης, Γ. Σπυρόπουλος και Χρήστος Καραντώνης.




Α.Ο ΞΕΝΟΦΩΝ 1972


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου