Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Μία από τις ομάδες που έγραψαν ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ηλείας την δεκαετία του 80' είναι σίγουρα ο Κόροιβος Κατσαρού. Χρησιμοποιώντας το όνομα του Ηλείου αθλητή και συνάμα πρώτου καταγεγραμμένου Ολυμπιονίκη στην αναβίωση των αγώνων το έτος 776 π.Χ, ο Κόροιβος θα έγραφε την δική του ιστορία στον αθλητισμό του νομού μας. Την περίοδο 1979-80 ο Κόροιβος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Ηλείας.
Την περίοδο 1982-83 θα συμμετάσχει στον 4ο όμιλο του πρώτου πρωταθλήματος της Δ εθνικής κατηγορίας. Στον τέταρτο όμιλο την Ηλεία θα εκπροσωπήσουν οι Αίαντας Γαστούνης, Αστέρας Αμαλιάδας, Κόροιβος και ο Εθνικός Αμαλιάδας. Κόντρα σε ιστορικές και δυνατές ομάδες όπως ο Πανναυπλιακός, Π.Σ Καλαμάτα, Α.Π.Σ Πάτραι, Α.Ο Σπάρτη, Παγκορινθιακός ο Κόροιβος τερμάτισε στην 10η θέση (σε όμιλο 21 ομάδων) με 42 βαθμούς και τέρματα 61 υπέρ, 62 κατά. Η επόμενη χρονιά θα τον έβρισκε να τερματίζει 18ος με 12 βαθμούς (33-76 Κ/Υ) και να υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Όσοι θυμούνται εκείνη την περίοδο μιλούν για μια ομάδα που απέδιδε πολύ καλό ποδόσφαιρο, μεγαλύτερη αξία στην ομάδα του Κοροίβου προσδίδει το γεγονός ότι αποτελεί την ομάδα που προέρχεται από την μικρότερη πληθυσμιακή περιοχή από αυτές που έχουν καταφέρει να αγωνιστούν σε εθνική κατηγορία από τον νομό Ηλείας. 
Από την ομάδα του Κοροίβου αναδείχτηκαν και οι Βασίλης Τσιρώνης και Νίκος Μαρνέρας ο οποίοι αργότερα αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πανηλειακού. 


Ο Κόροιβος Κατσαρού στο ζενίθ της ιστορίας του στις αρχές της δεκαετίας του 80'
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου